L’Sferic guanya al seu fortí i dona una passa més cap a la permanència

Els verd-i-blancs van vèncer plàcidament al U.E. Ripoll amb un Marc Gijón imparable

El Carrer Faraday va tornar a viure una tarda inoblidable pel club de Ca n’Aurell. L’Sferic Terrassa s’enfrontava a l’U.E. Ripoll en el seu tercer partit per mantenir-se a la Segona Categoria del bàsquet català. El partit va començar tres dies abans, quan les xarxes socials del club verd-i-blanc ja bullien reclamant als seguidors la seva presència per ajudar als locals diumenge a la tarda.

El Pavelló de la Sagrada Família es va anar omplint de mica en mica durant el partit fins a acabar ple de gom a gom amb un ambient festiu. Com ja va passar al primer partit de fases de permanència, va destacar per sobre de tot la grada d’animació jove, formada per jugadors de categories inferiors del club.

Els rellotges assenyalaven les 18:30 i l’àrbitre principal, Cristian Imo, va llançar l’esfèrica amunt perquè Marc Gijón s’endugués el primer atac pels nois de Sito Roque. La fulgurant entrada al partit del conjunt local va ser fonamental pel desenvolupament de l’enfrontament fins al punt d’arribar a establir un parcial de 25 a 6 de sortida. Els ripollencs no podien frenar la zona interior dominada especialment per Marc Gijón que va arribar al descans amb 19 punts. D’altra banda, els exteriors van oferir un repertori de triples i tirs de mitja distància destacant la figura del veterà, Javi Sánchez.

Tot i que l’equip dirigit per Vicenç Vilarrassa es va apropar a base de tirs exteriors, el segon quart va ser un mirall del primer quant al joc i on els locals van ampliar per cinc punts l’avantatge. Al descans el marcador assenyalava el 43 a 27 amb una bona renda aconseguida principalment per una superioritat abismal en el rebot, estadística en la qual els locals van acabar doblant als seus rivals per 46 a 23 al final del partit.

El descans va tenir com a protagonista a l’Iván, jugador del bàsquet base de l’Sferic, que es va enfrontar al repte d’encistellar un tir lliure, un triple i un llançament des del centre del camp a la recerca d’un patinet elèctric gratuït que oferia el club. Tot i no aconseguir el premi, va ajudar a engrandir l’ambient familiar del pavelló.

Els tambors, càntics i samarretes verdes van provocar durant tot el partit una comunió de dedicatòries i gestos a la grada per part dels jugadors locals que es va veure amenaçada per uns minuts al tercer quart. La sortida de vestuaris del conjunt visitant va ser millor que el que s’havia vist fins al moment amb uns minuts molt destacats de Marc Rabaseda (16 punts), qui va ajudar a guanyar l’únic quart pels blanc-i-blaus. A més la manca d’encert de l’Sferic des de la línia de tirs lliures (6/18) va fer tremolar alguna cama.

El darrer quart va començar amb polèmica degut a les queixes de l’equip visitant cap als àrbitres i la reacció d’un públic que per uns moments va deixar de ser tan familiar. Ander Borràs, qui portava tot el partit sent el pivot referència dels de Ripoll va ser expulsat després d’una falta tècnica i va dedicar algun gest a la grada, que s’hi va tornar amb una sèrie d’aplaudiments irònics.

Després d’un últim quart plàcid el partit va acabar amb 79-62 al marcador i amb l’equip egarenc cada cop més a prop d’aconseguir la permanència. En acabar el passamà habitual entre equips rivals la grada d’animació jove va saltar al camp a celebrar-ho amb els protagonistes al so de “L’amour Tojours”.

Lápiz Icono De Diseño - Gráficos vectoriales gratis en Pixabay

Pablo Ruiz

Sense respostes a "L’Sferic guanya al seu fortí i dona una passa més cap a la permanència "